بلاگ رسانه ای است برای متخصصان و اهل قلم تا بتوانند حضور موثرتری در فضای مجازی اینترنت داشته باشند. سعی ما در بلاگ بر این است تا فرصت استفاده از امکانات پیشرفته و حرفه ای متناسب با شان جامعه ایرانی را به ساده ترین نحو ممکن فراهم آوریم. تلاش کرده ایم.
نوشته های بالا جزو اولین متن های وب سایت بلاگ بودند.
کارکرد های بلاگ
زکات علم، نشر آن است. هر بلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از بلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای بلاگ ها است.
گاهی هدف از نوشتن ترویج نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده یا ابراز احساسات و عواطف اوست. برخی هم انتشار نظرات خود را فرصتی برای نقد و ارزیابی آن می دانند. البته کسانی که دیدگاه های خود را در قالب هنر بیان می کنند، تاثیر بیشتری بر محیط پیرامون خود می گذارند.
بلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه ای نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند بلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند.
وقتی اخبار گذشته بلاگ را مطالعه می کنی به موارد جالبی بر میخورید که در ادامه به آن اشاره خواهیم نمود :
1388/09/15: همزمان با عید سعید غدیر خم، از امکانات جدید بلاگ رونمایی شد.
1388/09/09 : با توجه به استقبال بسیار خوب بازدیدکنندگان از غرفه بلاگ در نمایشگاه الکامپ، از میان متقاضیان عضویت در بلاگ که به سوالات پاسخ صحیح داده بودند، به قید قرعه به 210 نفر دعوت نامه عضویت داده شد.
ملاحظه می کنید در اون اوایل کار بلاگ ، عضویت بصورت دعوت نامه ای بوده است.
فهرست امکانات بلاگ
- فضای اختصاصی برای عکس ها و فایل ها
- عدم نمایش تبلیغات در وبلاگ
- آمار پیشرفته بازدیدکنندگان هر بلاگ
- بروز رسانی وبلاگ با پیامک
- نوشته شده با زبان قدرتمند پایتون
- امکان ایجاد صفحات اختصاصی و مستقل
- بهینه سازی بلاگ برای موتورهای جستجو
- ایجاد نقشه سایت برای موتورهای جستجو
- امکان مهاجرت به بلاگ و انتقال مطالب
- امکان رای گیری و نظرسنجی مطالب
سرویس دهنده وبلاگ ، بلاگ جز زیر مجموعه های گروه دانش بنیان بیان است . گروه دانش بنیان بیان در سال ٨۵، با تکیه بر بیش از هشت سال سابقه مؤثر مؤسسین خود در زمینه IT، فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است. گروه بیان با بهره گیری از تخصص و تجربه پرسنل خود که اندوخته های گرانقدری را از همکاری در پروژه های جهانی IT و حضور در شرکت های معتبر بین المللی به ارمغان آورده بودند، سعی کرد تا فضای علمی- تحقیقاتی متفاوتی را در صنعت فناوری اطلاعات ایران رقم بزند.
از پروژه های بیان می توان به موارد زیر اشاره نمود :
سلام : سلام، یک ابَر جستجوگر (Meta Search Engine) هوشمند و پیشرفته اینترنتی است. سلام، عبارت مد نظر کاربر را به طور هم زمان و موازی در چندین موتور جستجوگر جستجو کرده و با به کارگیری الگوهای هوش مصنوعی، ترکیب بهینه همه آنها را نمایش می دهد.
بلاگ : بلاگ رسانه ای است برای متخصصان تا با استفاده از امکانات پیشرفته ، حضور موثرتری در اینترنت داشته باشند. سعی ما در بلاگ بر این است تا به ساده ترین نحو ممکن این فرصت را برای نخبگان، محققان، هنرمندان، اهل قلم و بلاگ نویسان حرفه ای فراهم آوریم تا بتوانند بدون پرداخت هزینه و فارغ از دغدغه های فنی، بر تولید و نشر آثار خود تمرکز کنند.
صندوق بیان : صندوق بیان محل مناسبی برای ذخیره و نگهداری انواع فایل بر روی اینترنت است.همچنین صندوق بیان به شما این امکان را می دهدکه فایل های مورد نظر خود را چه عکس، چه فیلم و چه سایر فایل ها را به آسانی انتشار دهید و در اختیار عموم بگذارید.همچنین اختیارات مدیریتی فراوانی برای تک تک فایل ها خواهید داشت.
هد : هد، بسته نرم افزاری کاملی برای ارائه خدمات پیشرفته پست الکترونیک است. هد این امکان را فراهم می آورد تا شرکت ها و موسسات، بتوانند به صورت عمومی و یا محدود، به ارائه سرویس ایمیل به کاربران یا مشتریان خود بپردازند. در هد تلاش شده است تا آخرین فناوری های روز دنیا، به سادگی در اختیار کاربران قرار گیرد.
پینگز: رصدگر هوشمند پینگز، با رصد کردن مداوم سرورها و سایت های اینترنتی درخواستی، هرگونه قطعی یا خرابی احتمالی را بلافاصله از طریق پیامک، ایمیل، یا تلفن گویا به مسئولین سایت ها اطلاع می دهد. کلیه جزییات مربوط به چگونگی رصد و اقدامات بعدی سامانه در صورت تشخیص ایراد، توسط کاربر قابل تنظیم می باشد.
مسابقه برنامه نویسی
زال : زال یک موتور جستجوی فارسی است که توسط شرکت بیان و با هدف ارتقا کیفیت خدمات جستجو برای کاربران فارسی زبان در حال توسعه است. در حال حاضر استفاده از زال تنها از طریق ابرجستجوگر سلام امکان پذیر است.
در انتها باید این نکته را متذکر شوم که درست است که بلاگ ، بلاگفا ، پرشین بلاگ و میهن بلاگ در راستای تشویق کاربران به نوشتن محتوای و وبلاگ نویسی پا به این عرصه نهادند و هر یک سعی نموده اند معایب رقیب خود را نداشته باشند و مزایایی برای کاربران خود داشته باشند ولی تمام اینها باعث نشده که وبلاگ نویسی به خواب زمستونی نره. به نظر می رسد نرم افزارها، شبکه های اجتماعی و پیام رسان های خارجی و یا حتی بومی بیشتر با ذائقه و سلایق مردم میخورد. از منظر شخصی که بیش از 10 سال است در حوزه وبلاگ نویسی فعالیت دارم ، عمیقا از این غروب پاییزی که برای این حوزه پیش آمده است ناراحتم. به نظرم میرسد با مشارکت دادن کاربران و تشویق آنها به نوشتن و تولید محتوای در محیطی کاملا صادقانه و شفاف ، بتوان از این غروب غم انگیز به صبح صادق رسید.